Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024, svátek slaví Marek, zítra Oto.

Zamyšlení o lásce - fyzické i duševní

zamysleni-o-lasce-fyzicke-i-dusevniŽít bez lásky znamená citově strádat. Slovo láska je jedno z nejvíce zneužívaných slov, protože je velmi často založeno na pouhém zájmu o sebe a nikoli na zájmu milované bytosti. Láska, která je omezená na malý okruh partnera, rodiny nebo přátel, je nefilosofická a měla by být rozšířena do univerzálního soucítění s celým lidstvem.

 

___

 

___

Za co je lepší utratit peníze - za věc nebo dovolenou či zážitek? Tipněte si (zahraniční studie)

 

Štěstí je fajn pocit a dosáhnout bychom ho chtěli všichni, někteří ekonomové mají dokonce za to, že se podle úrovně štěstí jejích členů dá nejlépe změřit zdraví společnosti. Jak ale štěstí dosáhnou? Cest je spousta, a i když to nezní možná úplně hezky, jednou z věcí, které nám k pocitu spokojenosti pomohou, jsou peníze.

__

__

Štěstí dítěte a štěstí dospělého se liší - v čem?

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cemŠtěstí se děje tehdy, jste-li v harmonii se svým životem, žijete-li s ním v takové harmonii, že vše, co děláte, vám působí radost. Pokud tomu tak je, jste v pohodě. Milujete-li svou práci a způsob svého života, jste meditativní. Nic vás nerozptyluje. Jestliže vás něco rozptyluje, ukazuje to jen na to, že vás to ve skutečnosti příliš nezajímá.

___

___

Zamyšlení mladého lékaře - co mi na medicíně vadí a proč se cítím nespokojený?

zamysleni-mladeho-lekare-co-mi-na-medicine-vadi-a-proc-se-citim-nespokojeny

Ach ty neustálé řeči o tom, že bych měl někomu něco vracet za své studium, už mě pěkně s..ou… Jediné osoby, kterým mám co vracet, jsou má matka a můj otec, kteří mne podporovali a živili nejen po dobu studií, ale i v mých 27 letech, co jsem vyšel z vysoké školy a neměl jsem nic. 

___

___

Největší požírače času - jak se jich zbavit a ulevit si od časové tísně?

nejvetsi-pozirace-casu-jak-se-jich-zbavit-a-ulevit-si-od-casove-tisneUž jste se někdy zamysleli, co vám žere čas v životě a v práci? Může to být neochota požádat o pomoc, snaha udržet nefunkční vztah, trvání na chybách a nedostatcích a přílišná snaha pečovat o druhé. Co je tím myšleno? Začtěte se do článku.

___

___