Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024, svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.

Jak přeladit TV Prima na Prima family 1.1.2012

preladeni-prima-family
preladeni-prima-family
Společnost FTV PRIMA pokračuje v profilaci jednotlivých televizních kanálů, na kterých vysílá. Prvního ledna 2012 v 05.59 končí vysílání původního kanálu Prima televize a hned tento den v 06.00 startuje kanál nový – PRIMA family. Pro jeho příjem však bude nezbytné v některých případech přeladit settopbox nebo televizor.
___
___



Hlavním důvodem pro vznik nového kanálu je ještě jasnější profilace všech tří televizních stanic skupiny Prima – od 1. ledna budou všechny naše televize naprosto jednoznačně zaměřené:
  • PRIMA family na zábavu pro celou rodinu,
  • PRIMA COOL pro mladé a pro muže a
  • PRIMA love plná láskyplného ženského humoru

V roce 2012 posílí FTV Prima vlastní tvorbu na všech třech kanálech; na Prima family se budeme věnovat vývoji formátů, které naplňují představu televizních diváků o moderní televizní zábavě.


Přeladění na Prima family

preladeni-televize-prima-na-prima-family-1.1.2012PRIMA family se, jak již napovídá její název, bude plně orientovat na zábavu pro celou rodinu. Diváci by měli tuto změnu zaznamenat zejména v řadě nových formátů vlastní tvorby. Příkladem může být zábavný pořad Aréna národů, který se zakrátko dostane na obrazovky tohoto kanálu, programový posun bude nabíhat postupně a vyvrcholí v hlavní televizní sezoně, tedy na podzim 2012. Diváci se ale nemusejí obávat, že by přišli například o Prostřeno!, Zpravodajskou hodinu, Cesty domů i další pořady. Stačit k tomu bude jediné – přeladit z TV PRIMA, jejíž vysílání končí v neděli 1. 1. před šestou hodinou ranní, na novou televizi PRIMA family.


Technická stránka věci

Co se změní pro diváky po technické stránce? Záleží na tom, jakým způsobem diváci přijímají televizní signál.

  • Pro ty, kteří sledují televizi přes satelit, vůbec nic,
  • pro uživatele kabelových sítí by změnu kanálu měl provést automaticky provozovatel této kabelové televize.
  • Pro diváky, kteří využívají set-top-box platí, že PRIMA family bude vysílat v multiplexu 2, a proto i pokrytí nové televize zůstane stejné, jako tomu bylo u končící TV PRIMA, v neděli 1. 1. ráno bude tedy stačit pouze přeladit set-top-boxy či televizory (ty, jež jsou již vybavené příjmem digitálního signálu). Na přístoji zvolte AUTOMATICKÉ LADĚNÍ a přístoj nový program vyhledá.
  • V případě společných televizních antén doporučujeme divákům upozornit na přeladění správce domu nebo odbornou firmu, která správu antény provozuje. 

 

POZOR! MŮŽETE SE PŘIPRAVIT A LADIT JIŽ OD 30.12.2011!!! POKUD SPRÁVNĚ TELEVIZI NALADÍTE OBJEVÍ SE VÁM TENTO OBRAZ:

prima-family-1-1-2012

 

Nevíte si rady? Využijte nonstop telefonní infolinku 266 700 800

Od úterý 27. 12. 2011 od 18.00 v provozu nonstop konzultační linka 266 700 800, na kterou se budou moci diváci obracet s dotazy ohledně naladění kanálu PRIMA family.


Zdroj: iprima.cz