Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty Jídlo, strava Jablka a zdraví - obsah vitamínů, minerálů a vliv na oranismus

Sponzorované odkazy:

Zhubla jsem 24kg/6 měs. Ráda poradím jak na to. Klikněte pro více informací.

Slovník - hledej:

lékařký
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2
Vodafone

Počet stránek v systému

5364

Jsme na Facebooku

Staňte se fanouškem na facebooku
Denně info o nových článcích tohoto webu na facebooku!

Web běží na serveru:

WEDOS

Jablka a zdraví - obsah vitamínů, minerálů a vliv na oranismus Email
Pátek, 28. listopad 2008 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7249x
jablka_zdravi_obsah_vitaminu_mineralnich_latek.jpgVšichni je známe. Je to naše oblíbené ovoce. Kupujeme je v nejrůznějších odrůdách a barvách. Ale zapřemýšleli jste někdy nad tím, zda jsou jablka zdravá a co v sobě skrývají?
___
___

Jablka obsahují voda, cukry, vitramíny a minerály

Neobsahují téměř bílkoviny, avšak mnoho vody, málo sacharidů a nevýznamné množství mastných kyselin ve slupce, zato bohatství vitaminů a minerálů (stopových prvků). Při růstu se v plodu ukládá ve vysoké koncentraci vitamin C.

Jablko sestává z 30% z pektinu (vláknina) a soli kyseliny vinné.

 

Jablka a zdraví

  • Snižují krevní tlak,
  • snižují hladinu cholesterolu a krevních tuků,
  • posilují imunitní systém (obranyschopnost),
  • posilují srdce a krevní oběh,
  • stabilizují hladinu cukru v krvi,
  • posilují cévy, především slabé žíly,
  • čistí střeva a posilují dásně.

Prospívá

Dvě jablka denně snědená za syrova nebo míchaná např v müsli jsou nejlepším přítelem našeho metabolismu.

Patří k nejlepším omlazovacím kúrám, slupka a dužiny, které v ovoci chrání substanci jádra, rozvíjejí v lidském organismu ochranné a léčivé síly.

Obzvláště bohatá na živiny je slupka jablka, obsahuje mj. hodnotné nenasycené mastné kyseliny, hořčík, karoteny a železo.
Jablka jsou bohatá na draslík, jenž je nezbytný pro hospodaření s vodou, pro přenos nervových podnětů, funkci ledvin a činnost svalů.

 

Správné skladování jablek

Jablka bychom měli skladovat v chladu a konzumovat nejlépe syrová. Při tepelné úpravě -  např. pečení, se ztrácí až 70% cenného vitamínu C.

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
CHORVATSKO - dovolená za neuveřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
KUŘÁKŮV SEN - e-cigarety
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí